Andaluzija, 26. - 31.10.2024

ANDALUZIJA

 26. – 31.10.2024

Strastna, temperamentna in najbolj španska.

Dežela flamenca, bikoborb, sangrije, kitare in Pabla Picassa. Zase so jo hoteli že Kartažani in Rimljani, Arabci so ji dali dušo in porisali obraz, Španci pa so na njeni bogati zgodovini zgradili svoj jaz.  

1. dan: MALAGA – GRANADA

Polet letala do Malage ob 09.05 uri. Po opravljenih letaliških formalnostih avtobusni ogled Malage, rojstnega mesta slikarja Pabla Picassa. Sprehod po očarljivih ulicah, po želji ogled muzeja Picasso in katedrale, nato pa  vožnja do vznožja najvišjega španskega gorovja Sierra Nevada v Granado, nekdanjo zadnjo trdnjavo Mavrov na španskih tleh in eno najlepših ter najbolj živahnih mest. Sprehod po starem mestnem jedru z zavitimi ulicami, nato pa nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: GRANADA – CORDOBA

Po zajtrku ogled najlepšega zaklada Andaluzije palače Alhambre: ogled soban iz 14. stol., ko je Granadi vladala družina Nasridov, ki je zgradila palačo iz »kamnitih čipk«, sprehod po »visečih« in cvetočih vrtovih Generalife,…  Vožnja skozi največje nasade oljk na svetu do Cordobe, nekdanje prestolnice islamskega kalifata in ogled ene največjih nekdanjih mošej na svetu Mezquite, ki je delno spremenjena v katedralo. Še sprehod po stari židovski četrti Barrio de Juderia, srcu Cordobe s prepletom ozkih in vijugastih uličic, postanek na starem rimskem mostu, ki povezuje bregova najpomembnejše andaluzijske reke Guadalquivir, nato pa nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: CORDOBA – SEVILLA

Po zajtrku vožnja do Seville in obisk starega mestnega jedra, sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz, ogled katedrale, ki stoji na mestu nekdanje velike mošeje Almohadov iz 12. stol., po želji, obisk mavrske palače Alcazar,… Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: SEVILLA – JEREZ – CADIZ – LA LINEA

Po zajtrku vožnja do kraja Jerez de la Frontera, ki slovi po svojem vinu, znanem pod angleškim imenom sherry. Obisk ene od vinskih kleti z degustacijo in vožnja do Cadiza, enega najstarejših mest v Evropi s slikovito lego med obalo Atlantika in priobalno laguno. Sprehod po starem mestnem jedru mimo stolnice, nato pa nadaljevanje poti do La Linee, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: LA LINEA – GIBRALTAR – RONDA – COSTA DEL SOL

Po zajtrku peš sprehod v Gibraltar, zadnjo angleško enklavo na starem kontinentu,  ki je že nekaj stoletij kamen spotike med Španijo in Veliko Britanijo. Po želji, vzpon z mini-busi ali žičnico na gibraltarsko skalo, kjer, zraven sijajnega razgleda, spoznamo tudi njene prebivalce berberske opice. Sprehod po mestnih ulicah, možnost nakupov v številnih brezcarinskih trgovinah,,…in vožnja do Ronde, mesta z eno najbolj spektakularnih leg nad globoko sotesko reke Guadalevin, ki se ponaša z drugo najstarejšo areno za bikoborbe in veličastnimi kamnitim mostom, ki se pne nad 120 m visoko sotesko in povezuje dva dela mestnega jedra. Sprehod po mestu in vožnja do sončne obale z več kot 300 sončnimi dnevi Coste del Sol. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: COSTA DEL SOL – MIJAS – MALAGA

Po zajtrku vožnja do tipične andaluzijske bele vasice Mijas, ki se dviga visoko nad morjem in ima vse, kar je značilno za jug Španije: areno za bikoborbe, male rokodelske delavnice, cerkvico, številne trgovinice, lokale,… Popoldan prevoz do letališča in polet letala.

CENA POTOVANJA:  1.090,00 EUR   /   min 30 oseb

V CENO JE VKLJUČENO:

letalski prevoz po programu (predvidoma ZAGREB – MALAGA – ZAGREB), vključena ročna prtljaga do 10 kg

– letališke in varnostne pristojbine (točen izračun 8 dni pred odhodom)

– vsi avtobusni transferji po Španiji

– hotelsko – gostinske storitve po programu na bazi polpenziona v hotelih**** (5x)

– vstopnina Alhambra v Granadi (brez palače Nasrid)

– stroški lokalnega vodnika v Alhambri

– vstopnina Mezquita Cordoba

– vstopnina katedrala Sevilla

– obisk kleti s pokušino sherryja

– vsi ogledi po programu brez dodatnih vstopnin

– vodenje vodnika z licenco

– nezgodno zavarovanje potnikov v času potovanja

– 22% DDV

– organizacija potovanja

DOPLAČILO (po želji):

– enoposteljna soba                                          135,00 EUR

– rojstna hiša Pabla Picassa                                   5,00 EUR

– vzpon na Rock z mini busi                               30,00 EUR

– ogled predstave flamenca                       cca     40,00 EUR

Doplačilo pri udeležbi manjšega števila potnikov – min 25 oseb 50,00 EUR/na osebo, min 20 potnikov 90,00 EUR/osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

 POMEMBNO:
– vrstni red ogledov se lahko še prerazporedi po dnevih, vendar program vsebinsko ostaja enak oz. prilagojen voznemu redu.
– cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni tudi cena programa. V izogib višji ceni toplo priporočamo hitro prijavo.
– Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Skladno s pogoji letalskih prevoznikov, se sedeži na letalih lahko dodelijo tudi naključno, je pa možno sedeže izbrati in rezervirati vnaprej proti doplačilu.

 ROK PRIJAVE:  01.06.2024!

 Program je bil izdelan po veljavnih cenah z dne 22.04.2024. Skladno z 876. členom Zakona o obligacijah si pridržujemo pravico do spremembe cene potovanja, če pride do spremembe cen prevoza, hotelskih in gostinskih storitev, deviznega tečaja ali drugega in, skladno z 878. členom istega Zakona ter 3. odstavkom 57. g člena Zakona o varstvu potrošnikov, pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi vsaj najmanjše število oseb, ki je potrebno za izvedbo potovanja oz. bomo potovanje izvedli pod popolnoma drugačnimi pogoji., kar bomo stranki sporočili  najkasneje 7 dni pred začetkom potovanja. Splošni pogoji in navodila za potovanje so sestavni del programa in s prejemom programa se potnik zavezuje, da je sprejel tudi splošne pogoje