Čarobni Maroko, 28.4. - 5.5.2023, super cena - polnimo zadnja mesta

ČAROBNI MAROKO

 28.4. – 5.5.2023

Maroko – pestra dežela med morjem in puščavo, z dobrosrčnimi in prijaznimi ljudmi, kjer se prepleta tradicija in modernost, z najvišjim minaretom na svetu, kraljevimi mesti, Berberi, arganovim oljem, dateljnovimi palmami, obveznim barantanjem,… Obiskali bomo Casablanco (»bela hiša«), glavno mesto Rabat, mesto stoterih minaretov Meknes, najstarejše kraljevo mesto Fes, letoviški Ifrane, peščene sipine Erg Chebbi, filmski Ouarzazate, čudovite kasbe Taouirt in Ait Benhaddou, rdeče mesto Marakeš,…

1. dan: BENETKE – CASABLANCA

Odhod avtobusa iz Ptuja, Maribora in Slovenske Bistrice (ostali odhodi odvisni od kraja prijav). Vožnja do letališča Marco Polo v Benetkah in ob 13.00 uri polet letala s pristankom v Casablanci ob 15.25 uri. Po opravljenih letaliških formalnostih, prevoz do hotela, nastanitev in krajši ogled mesta. Večerja in nočitev.

2. dan: CASABLANCA – RABAT – MEKNES – FES

Po zajtrku avtobusni ogled znamenitosti največjega maroškega mesta: Medina, trg Mohammeda V., Trg Združenih narodov, Glavni trg, četrt Hannous, Kraljeva palača, stanovanjska četrt Anfa, zunanjost mošeje Hasana II, ki ima najvišji minaret na svetu (210 m), soseska Ain Diab z znanimi restavracijami,.. Vožnja v prestolnico Rabat in postanek pri kasbi Oudaya, ki je bila zgrajena v času dinastije Almohadov. Sledi ogled zunanjosti Kraljeve palače in Hasanovega stolpa, minareta nedokončane mošeje Yakuba al Mansurja ter mavzoleja Mohameda V., sprehod do obzidja,… Na poti v Fes še postanek v maroškem Versaillesu – kraljevem mestu Meknes za ogled vrat Bab Mansour s čudovitimi mozaiki, ki veljajo za največja in najlepša mestna vrata v Maroku. Po prihodu v Fes nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: FES

Po zajtrku ogled najstarejšega kraljevega mesta, ki velja za kulturno in duhovno središče kraljevine in ga sestavlja labirint trgov in uličic, ki bi jih naj bilo več kot 9400. Obisk srednjeveške medine, ki spada med najstarejše in največje urbane peš cone na svetu in je pod zaščito UNESCA, ogled medrese Bou Anania ali Attarine, fontane Nejjarine, zunanjosti mošeje  El Karaouine, ki je hkrati tudi najstarejša neprekinjeno delujoča univerza na svetu, mavzoleja Moulaya Idrissa II,… Še sprehod v Fez El Jadid, kjer so ob Kraljevi palači utrdili prvi Mellah – židovsko četrt, prosto in povratek v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: FES – IFRANE – MIDELT – ERFOUD

Zajtrk in vožnja preko Srednjega Atlasa skozi berbersko vasico Immouzer du Kandar in smučarskega središča Ifrane, znanega po rdečih strehah v alpskem slogu, imenovanega tudi »mala Švica« do kraja Midelt. Krajši postanek in nadaljevanje poti, mimo turkizno modrega akumulacijskega jezera in legionarskega tunela, v Erfoud, ki je zaradi bližine najlepših saharskih sipin in slikovitosti pokrajine prizorišče mnogih filmov, med njimi Mumije in Princa Perzije. Nastanitev v hotelu, večerja in, po želji, vožnja z jeepi do veličastnih sipin Erg Chebbi, ki dosežejo višino do 150 m. Nočitev.

5. dan: ERFOUD – POT TISOČERIH KASB – OUARZAZATE

Po zajtrku vožnja do Visokega Atlasa in čudovite soteske Todra, ene najspektakularnejših naravnih lepot Maroka, ki se konča z osupljivo sotesko, ki je v najožjem delu široka le 10 m, rožnate stene pa se dvigujejo 160 m visoko. Nadaljevanje po Poti tisočerih kasb in dolini vrtnic Damascene v provinco Ouarzazate, ki je poznana po filmski industriji. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: OUARZAZATE – TAOURIRT – AIT BENHADDOU – MARAKEŠ

Zajtrk in ogled ene najlepših maroških kasbTaourirt, v kateri je živela družina Glaoui, ki je, v zameno za podporo Francozom, do pridobitve neodvisnosti Maroka imela popolnoma proste roke. Sledi vožnja do spektakularne utrjene berberske vasice Ait Benhaddou, ki je pod zaščito UNESCA in je prizorišče snemanja Lawrenca Arabskega, Jezusa iz Nazareta, Gladiatorja, Aleksandra, Princa iz Perzije,… Nadaljevanje čez 2260 m visoki prelaz Tizi n’Tichka do Marakeša, enega najlepših maroških mest. Odvisno od časa, že krajši ogled znamenitosti, nato pa nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: MARAKEŠ

Zajtrk in celodnevni ogled znamenitosti drugega najstarejšega kraljevega mesta: vrtovi Menara, mošeje Koutoubia, grobnice dinastije Saaditov, ki so po zatonu Fesa za svojo prestolnico izbrali Marakeš, palače Bahia, ki je dobila ime po ženi velikega vezirja Si Mousse… Popoldan obisk živahnega in pisanega trga Djema el-Fna s stojnicami maroške hrane, sveže stisnjenim pomarančnim sokom, arganovim oljem, pisanimi nosači vode, igrivimi opicami, krotilci kač, vedeževalci, glasbeniki, plesalci,… Večerja in nočitev.

8. dan: MARAKEŠ – CASABLANCA – BENETKE

Zgodaj zjutraj vožnja do letališča v Casablanci in ob 07.50 uri polet letala s pristankom v Benetkah ob 12.00 uri. Avtobusni prevoz proti domu.

 

 CENA POTOVANJA:   1.050,00 EUR   /   min 30 oseb

V CENO JE VKLJUČENO:

letalski prevoz po programu na relaciji BENETKE – CASABLANCA – BENETKE

– letališke in varnostne pristojbine (točen izračun 8 dni pred odhodom)

– avtobusni transfer do letališča v Benetkah in nazaj

– vsi avtobusni transferji v Maroku

– hotelsko – gostinske storitve po programu na bazi polpenziona v hotelih**** (7x)

– vstopnina za Medreso v Fesu,

– vstopnina za kasbo Taourirt

– vstopnina za grobnice dinastije Saaditov

– vstopnina za palačo Bahia

– vsi ogledi po programu brez dodatnih vstopnin

– spremstvo lokalnega vodnika

– vodenje vodnika z licenco

– nezgodno zavarovanje potnikov v času potovanja

– 22% DDV

– organizacija potovanja

DOPLAČILO.

– enoposteljna soba                     120,00 EUR

– napitnine (doplačilo na poti)    45,00 EUR

– jeep safari                                      45,00 EUR

– vstopnina za mošejo Hasana II  16,00 EUR

 

Doplačilo pri udeležbi manjšega števila potnikov – med 25 – 29 potnikov 40,00 EUR/na osebo, med 20 – 24 potnikov 80,00 EUR/osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

Možna je prerazporeditev ogledov po dnevih oz. izvedba programa v obratnem vrstnem redu.

 POMEMBNO:
– ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista, veljavnega še najmanj 6 mesecev od zaključka potovanja,
– vstop v večino sakralnih objektov (mošej) v Maroku za nemuslimane ni dovoljen.

Za vstop v Maroko veljajo naslednji pogoji :
OBRAZCI – VSI potniki morajo pred odhodom obvezno izpolniti obrazec, ki ga najdete na  https://www.onda.ma/form.php.

Obrazec je potrebno izpolniti in natisniti, ter ga v tiskani obliki pokazati letališkemu osebju.
Vir informacij z dne 7.10.2022

ROK PRIJAVE:  30.12.2022!