Izrael

Izrael

Obljubljena dežela Izrael, zibelka starodavnih civilizacij, in njegova prestolnica Jeruzalem, ki je stičišče treh največjih monofizitskih verstev, je bila od nekdaj tudi zaradi svoje lege na stičišču treh kontinentov, eno od osrednjih kulturnozgodovinskih prizorišč. Sveta dežela na vsakem koraku razkriva neizmerno bogastvo zgodovine, ki jo poživlja tudi njena razgibana geografska podoba. Posvetno in nabožno hodita z roko v roki, sveto mesto Jeruzalem ima svoje posvetne tekmece v priobalnih mestih Tel Avivu in Haifi, prav poseben utrip pa začutite v enem izmed kibucov in na Golanskem višavju.

1. dan: LJUBLJANA / ZAGREB / GRAZ – TEL AVIV
Polet letala, po veljavnem voznem redu do Tel Aviva. Po pristanku in opravljenih letaliških formalnostih, vožnja do hotela, nastanitev in nočitev.

2.dan: TEL AVIV
Po zajtrku krajši ogled Tel Aviva. Večerja in nočitev.

3 dan: TEL AVIV – CESAREA – HAIFA – AKKO
Po zajtrku vožnja do Cesaree, nekdanjega antičnega in križarskega mesta. Ogled arheološkega zaklada ob Sredozemski obali in nadaljevanje proti do zelenega mesta Haife, mesta na pobočju gore Karmel. Ogled znamenitosti z izjemnimi Bahajskimi vrtovi in nadaljevanje vožnje v Akko, mesta, ki je tesno povezano s križarskimi vojnami. Večerja in nočitev.

4. dan: NAZARET – GALILEJA – REKA JORDAN
Po zajtrku vožnja do Nazareta, obisk največje bazilike na bližnjem vzhodu in kraja, kjer bi naj, po izročilu, nadangel Gabrijel Devici Mariji na povedal prihod Jezusa. Nadaljevanje vožnje do Galilejskega jezera, obisk Kafernauma – Jezusovega mesta in ogled ostankov naselja izpred 2000 let. Postanek v Tabhi, kjer naj bi Jezus uprizarjal svoje čudeže pomnožitve kruha in rib. Na gori Tabor ogled znamenite cerkve iz 20. stol. ter nato vožnja čez Goransko višavje v dolino reke Jordan, ki precejšnji del svojega toka prestavlja mejo med Izraelom in Jordanijo. Večerja in nočitev.

5. dan: JERUZALEM
Po zajtrku vožnja do Jeruzalema, ogled starega dela mesta: Oljska gora z Judovskim pokopališčem, park Getzemani, kjer je Juda Iškariot izdal Jezusa, Križev pot s 14 postajami, ki se konča pri cerkvi Božjega groba, Davidov del mesta, postanek pri Zidu objokovanja, ogled mošeje Al Aksa,… Večerja in nočitev.

6. dan: JERUZALEM – BETLEHEM
Po zajtrku nadaljevanje z ogledi Jeruzalema, mesta z muslimansko, armensko, judovsko in krščansko četrtjo. Sprehod skozi stari del mesta po Vii Dolorosi do cerkve Božjega groba v Krščanski četrti do Levjih vrat v Muslimanski četrti. Popoldan vožnja do Betlehema in ogled cerkve Kristusovega rojstva, ki jo krasijo mozaiki in izjemen ikonostas. Večerja in nočitev.

7. dan: MASADA – MRTVO MORJE
Po zajtrku vožnja preko Jeruzalemskih gričev proti Mrtvemu morju. Postanek ob hebrejski utrdbi Masada, kamor so se po padcu Jeruzalema zatekli privrženci sekte Zelotov, ki so raje izbrali skupinski samomor, kot rimsko maščevanje. Z gondolo se bomo povzpeli na vrh s čudovitim pogledom na celotno območje Mrtvega morja, puščavo Judejo in Moabske gore. Popoldan postanek tudi za počitek ob M rtvem morju, možnost kopanja,… Večerja in nočitev.

8. dan: TEL AVIV – LJUBLJANA / ZAGREB / GRAZ
Zajtrk, prosto do transferja na letališče in polet letala, po veljavnem voznem redu, do Ljubljane / Zagreba / Graza.

CENA POTOVANJA: 1.299,00 EUR / min 25 oseb

V CENO JE VKLJUČENO:
– letalski prevoz po programu
– letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo (na dan 12.10.2016, točen izračun 15 dne pred pričetkom potovanja)
– vsi avtobusni transferji po programu
– hotelsko – gostinske storitve po programu na bazi 1 x nočitev z zajtrkom in 6 x polpenzion v hotelu***/****
– vsi ogledi po programu z vstopninami
– stroški lokalnega vodnika
– vodenje slovenskega vodnika z licenco
– nezgodno zavarovanje potnikov v času potovanja
– 22% DDV
– organizacija potovanja

DOPLAČILO:
– enoposteljna soba 230,00 EUR
– obvezne napitnine vodniku na poti 50,00 EUR
– žičnica v Masadi 15,00 EUR
– kopanje v Mrtvem morju na urejeni plaži 15,00 EUR
– zavarovanje Coris 12,10 EUR
– zavarovanje rizika odpovedi potovanja 70,47 EUR

VIZA – slovenskim državljanom vizum za bivanje do 3 mesecev ni potreben. Veljavnost potnega lista mora biti vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja (v izogib težavam s potnim listom za druga potovanja, je možno zaprositi Izraelske obmejne organe, ob vstopu v Izrael, da vam vstopni oz. izstopni žig odtisnejo na posebni formular in ne v potni list).