Gradovi južne Češke

GRADOVI JUŽNE ČEŠKE

1. dan:

Odhod avtobusa ob 03.00 uri iz Ptuja in ob 03.30 uri iz Maribora. Vožnja mimo Graza in Linza do Hluboka nad Vltavo. Ogled gradu, ki ga primerjajo z angleškim Windsorjem in velja za enega najrazkošnejših plemiških bivališč v Evropi z bogato zbirko umetnin, rezbarij, tkanin, porcelana,… Vožnja do Čeških Budjevic in ogled mestnih znamenitosti: staro mestno jedro z mogočnim trgom Otokarja II., stolnica Sv. Nikolaja, Samsonova fontana,.. Nastanitev v hotelu, večerja v pivnici in nočitev.

2. dan:

Po zajtrku vožnja do Češkega Krumlova. Ogled starega mestnega jedra, ki je pod zaščito UNESCA, vzpon do grajskega kompleksa in, po želji, ogled enega najlepših in največjih gradov Češke. Grad je dolgo pripadal knežji družini Schwarzenberg in so uspeli so ohraniti bogato notranjost ter čudovit baročni park.,… Še vožnja do Rožmberka, ogled gradu in povratek proti domu.

CENA POTOVANJA:   155,00 EUR   /   min 45 oseb

Doplačilo pri udeležbi manjšega števila potnikov – min 40 potnikov 10,00 EUR/na osebo, min 35 potnikov 20,00 EUR/osebo, min 30 potnikov 35,00 EUR/osebo, min 25 potnikov 45 EUR/osebo.  

 Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

 

V CENO JE VKLJUČENO:

– avtobusni prevoz po programu

– cestnine, takse in pristojbine

– hotelsko – gostinske storitve po programu na bazi nočitve z zajtrkom v hotelu***

– večerja v pivnici

– vstopnina za grad Hluboko in Rožmberk

– vsi ogledi po programu brez dodatnih vstopnin

– vodenje vodnika z licenco

– nezgodno zavarovanje potnikov v času potovanja

– 22% DDV

– organizacija potovanja

 

DOPLAČILO:

– grad Češki Krumlov                  12,00 EUR