Istanbul

ISTANBUL

Mesto dveh celin, ki ponuja veliko kulturnih in turističnih znamenitosti, je hkrati raj za nakupovanje ter je prizorišče znanih filmov in raznih turških nadaljevank

1. dan:

Polet letala proti Istanbulu in, po opravljenih mejnih formalnostih, prevoz do hotela. Nastanitev in vožnja do največjega istanbulskega trga Taksim. Sprehod po živahni ulici Istiklal in naprej po istanbulskem Montmartru, mimo Galata stolpa do Galata mostu, od koder je čudovit pogled na osvetljeno mesto. Povratek v hotel in nočitev.

2. dan:

Zajtrk in ogledi: Modra mošeja iz 17. stol. s skrivnostno modro meglico in čudovitim notranjim dvoriščem s številnimi kupolami ter kaskadami, nekdanji Hipodrom, veličastna podzemna cisterna Yerebetan Saray – starodavni zbiralnik vode, ki še danes navdušuje s 336 marmornimi stebri, cerkev Sv. Modrosti Hagia Sofia, dvorec otomanskih sultanov Topkapi, kjer so prebivali sultani, dvorne dame, konkubine in evnuhi, tržnica Veliki Bazar – Kapali Čaršija z več kot 4000 trgovinicami, ki je prava nakupovalna meka (nakit, keramika, preproge, zlatnina, tekstil, torbice, usnjena galanterija,…). Nočitev.

3. dan:

Po zajtrku obisk tržnice začimb na Egipčanskem bazarju, nato pa Mošeje Sulejmana Veličastnega (Sultana v času, katerega osmanski imperij doživi svoj vrhunec). Prosto oz. po želji, vožnja z ladjo po Bosporju po ožini med Evropo in Azijo pod bosporskima mostovoma, mimo palače Dolmabahce in Beylerbey,… ali obisk palače Dolmabahce – palače sultanov, znane tudi kot turški Versailles, je tudi zadnje prebivališče Očeta Turkov – Ata Turka. Nočitev.

4. dan:

Po zajtrku obisk grško – židovskega dela Fener in Balat, kjer se način življenja ni spremenil zadnjih 100 let. Občudovali bomo v vrsto postrojene tradicionalne hiše, obarvane v paleto svelih barv, sprehod po ulicah Fenerja in ogled grško – pravoslavne cerkve, »rdeče šole« – izjemne stavbe iz rdeče opeke, ki je ikona istanbulske arhitekture, sprehod do majhnega trga Cifit s sinagogo Yanbol in očarljivimi vintage trgovinicami,… Transfer na letališče in polet letala.

CENA POTOVANJA:     599,00 EUR   /   min 30 oseb

V CENO JE VKLJUČENO:

– letalski prevoz po programu

– letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo (na dan 04.02.2023, točen izračun 15 dni pred pričetkom potovanja)

– vsi avtobusni transferji po programu

– hotelsko – gostinske storitve po programu v hotelih***/****

– turistična taksa

– vsi ogledi po programu brez dodatnih vstopnin

– stroški lokalnega vodnika

– vodenje slovenskega vodnika z licenco

– nezgodno zavarovanje potnikov v času potovanja

– 22% DDV

– organizacija potovanja

DOPLAČILO:

– enoposteljna soba                   90,00 EUR

– vstopnine: podzemna cisterna 15,00 EUR, palača Topkapi 25,00 EUR (+harem 12,00 EUR), palača Dolmabahce 20,00 EUR

– vožnja z ladjo po Bospohorju    30,00 EUR

– tradicionalna restavracija z večerjo in trebušnimi plesalkami     55,00 EUR

– zavarovanje odpovedi             44,92 EUR

Doplačilo pri udeležbi manjšega števila potnikov – min 25 oseb 630,00 EUR/osebo, min 20 oseb 650,00 EUR na osebo, min 15 oseb 690,00 EUR