Križarjenje po Donavi

BEOGRAD – KRIŽARJENJE PO DONAVI

1. dan: Odhod avtobusa ob 04.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja, s krajšim postankom mimo Zagreba do Beograda. Najprej vožnja na Avalo, ogled Meštrovićeve umetnije in vožnja do Beograda. Krajša vožnja po mestu, peš sprehod po Kalemegdanu in Knez Mihajlovi,… Nastanitev v hotelu, večerja na Skadarliji in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja v pristanišče in ob 8.00 uri plovba iz Beograda, mimo Smederevske trdnjave do izliva Morave v Donavo ter mimo trdnjave Ram v del, kjer je Donava najširša v Srbiji. Plovba vzdolž Srebrnega jezera do utrdbe Golubac in pri »železnih vratih« vstop na območje Nacionalnega parka Đerdap. Plovba skozi najdaljšo in najglobljo sotesko v Evropi, kjer je Donava najlepša. Območje edinstvene flore in favne krasijo ostanki enega najstarejših naselij v Evropi. Vožnja do Donjega Milanovca in ogled mesta, kjer je rimski cesar Trajan vtisnil svoj neizbrisen pečat na steno, znano kot Trajanova tabla. Popoldanski prihod v Tekijo, transfer do Kladova, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku ogled Hidroelektrarne Đerdap, nato pa vožnja do arheološkega najdišča Lepenski vir. Ogled naselja iz kamene dobe (6500 p.n.št.) in obisk etno – ekokompleksa Kapetan Mišin Breg. Ogled galerije na prostem z več kot 400 skulpturami in kosilo v etno restavraciji s čudovitim razgledom na Donavo. Popoldan povratek proti domu preko Požarevca in Beograda.

CENA POTOVANJA:
320,00 EUR / min 45 oseb

V CENO JE VKLJUČENO:
– avtobusni prevoz po programu
– cestnine, takse in parkirnine
– stroški 2 voznikov
– posebna taksa za Srbijo
– posebni davek za Hrvaško
– križarjenje po Donavi po programu z zajtrkom in kosilom
– hotelsko – gostinske storitve po programu v hotelu***/****
– večerja na Skadarliji
– kosilo v etno selu
– vstopnina za HE Đerdap in Lepenski Vir
– vsi ogledi po programu brez dodatnih vstopnin
– obvezni lokalni vodniki
– nezgodno zavarovanje potnikov v času potovanja
– 22 % DDV
– vodenje vodnika z licenco
– organizacija potovanja