Rim - Neapelj - Pompeji - Capri

RIM – NEAPELJ – POMPEJI – CAPRI

1. dan:

Odhod avtobusa ob 21.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja na relaciji Ljubljana – Sežana,

2. dan:

mimo Benetk in Bologne do Rima. Po jutranjem prihodu v »večno mesto« ogled znamenitosti: Kolosej z ostanki antičnega Rima, mogočni trg Forum Romanum, trg Navonna, Panteon, Fontana di Trevi, Španske stopnice,… Pozno popoldan vožnja do hotela, nastanitev, večerja in nočitev.

3. dan:

Po zajtrku vožnja v živahni Neapelj, prestolnico Campanije in ogled zname- nitosti: Castel Nuovo, operna hiša San Carlo, galerija Umberta I., Plebiscitni trg s frančiškansko cerkvijo,… Popoldan vožnja v Pompeje in obisk ostankov znanega rimskega mesta, ki ga je ob izbruhu vulkana Vezuv leta 79 prekrila lava. Po ogledu nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan:

Zajtrk, vožnja v Sorrento in plovba z ladjo na otok Capri. Po pristanku v pristaniškem mestecu Marina Grande ogled slikovitega otoka, znanega po blagi klimi in številnih naravnih znamenitosti, obisk mesta Capri,vasice Anacapri,… Povratek in vožnja proti Rimu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan:

Zajtrk, vožnja do Rima do male državice Vatikan in ogled trga z Berninijevimi kolonadami, baziliko Sv. Petra,…  Pozno popoldan povratek domov.

CENA POTOVANJA:   399,00 EUR / min 45 oseb

V CENO JE VKLJUČENO:

avtobusni prevoz po programu

– cestnine, takse in pristojbine

– stroški 2 voznikov

– check point za Rim

– hotelsko – gostinske storitve po programu na bazi polpenziona v hotelu*** (3x)

– turistična mestna pristojbina

– ladjica na otok Capri

– vsi ogledi po programu brez dodatnih vstopnin

– vodenje vodnika z licenco

– nezgodno zavarovanje potnikov v času potovanja

– 22% DDV

– organizacija potovanja

DOPLAČILO.

– enoposteljna soba       60,00 EUR

– vstopnina za Pompeje (vključno z lokalnim vodnikom)    25,00 EUR

Doplačilo pri udeležbi manjšega števila potnikov – min 40 oseb 20,00 EUR/osebo, min 35 oseb 50,00 EUR/osebo, min 30 oseb 85,00 EUR/osebo, min 25 oseb 140,00 EUR/osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.