Rim – Pompeji – Neapelj – Capri – Amalfijska obala

RIM – NEAPELJ – POMPEJI – CAPRI – AMALFIJSKA OBALA

1. dan:

Odhod avtobusa ob 21.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja na relaciji Ljubljana, Sežana

2. dan:

mimo Benetk in Bologne do Rima. Po jutranjem prihodu v »večno mesto« ogled znamenitosti: Kolosej z ostanki antičnega Rima, mogočni trg Forum Romanum, trg Navonna, Panteon, Fontana di Trevi, Španske stopnice,… Pozno popoldan vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. dan:

Po zajtrku vožnja v živahni Neapelj, prestolnico Campanije in ogled znamenitosti: Castel Nuovo, operna hiša San Carlo, galerija Umberta I., Plebiscitni trg s frančiš- kansko cerkvijo,… Popoldan vožnja v Pompeje in obisk ostankov znanega rimskega mesta, ki ga je ob izbruhu vulkana Vezuv leta 79 prekrila lava. Po ogledu nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan:

Zajtrk, vožnja v Sorrento in plovba z ladjo na otok Capri. Po pristanku v pristaniškem mestecu Marina Grande ogled slikovitega otoka, znanega po blagi klimi in številnih naravnih znamenitosti, obisk mesta Capri in vasice Anacapri,… Povratek v hotel, večerja in nočitev.

5. dan:

Zajtrk in vožnja po spektakularni obalni panoramski cesti do slikovitega mondenega letovišča Positana, Amalfija, ki je bilo v srednjem veku eno od štirih najpomembnejših pristanišč in Ravella. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja in nočitev.

6. dan:

Zajtrk, vožnja do Rima do male državice Vatikan in ogled trga z Berninijevimi kolonadami, baziliko Sv. Petra,…  Pozno popoldan povratek domov.

CENA POTOVANJA:   500,00 EUR   /   min 40 oseb

V CENO JE VKLJUČENO:

avtobusni prevoz po programu

– cestnine, takse in pristojbine

– stroški 2 voznikov

– check point za Rim

– hotelsko – gostinske storitve po programu na bazi polpenziona v hotelu*** (4x)

– turistična mestna pristojbina

– vstopnina za Pompeje

– ladjica na otok Capri

– izlet na Amalfijsko obalo

– vsi ogledi po programu brez vstopnin

– vodenje vodnika z licenco

– nezgodno zavarovanje potnikov v času potovanja

– 22% DDV

– organizacija potovanja

DOPLAČILO.

– enoposteljna soba          60,00 EUR

Doplačilo pri udeležbi manjšega števila potnikov – od 39 – 32 potnikov 30,00 EUR/osebo, od 31 – 25 potnikov 50,00 EUR na osebo

 ŽELIMO VAM PRIJETNO POTOVANJE!