Šarganska osmica - Višegrad

ŠARGANSKA OSMICA – VIŠEGRAD

1. dan:

Odhod avtobusa ob 00.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja, s krajšimi vmesnimi postanki, preko Hrvaške v Srbijo do Bajine Bašte. Po prihodu degustacija lokalnih žganj, nato pa ogled samostana Rača iz 13. stol., ki slovi po enem najlepših ikonostasov v Srbji. Še obisk info centra NP Tara, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan:

Po zajtrku vožnja do Zlatibora in sprehod skozi znano turistično središče, možnost nakupov na tržnici, vožnja z najdaljšo panoramsko gondolo na svetu,…Vožnja proti Mokri gori in obisk  Drvengrada – filmsko »etno« mesta slavnega režiserja Emirja Kusturice. Sledi vožnja s »Čirom« (Šarganska osmica je del ozkotirne železnice, ki je nekoč povezovala Beograd – Sarajevo – Dubrovnik) – po eni najatraktivnejših muzejskih železnic v Evropi. Na razdalji 15 km med Mokro goro in Kremanom preko hriba Šargan nas bo pot, ki velja za največjo turistično atrakcijo Zlatibora, popeljala skozi 22 tunelov, 5 mostov, z največjim vzponom 18 promil,…  Po vožnji nadaljevanje poti do reke Vrelo ali reki Leto, ki je dolga 365 metrov in nato povratek v hotel ter srbski večer z večerjo ob glasbi, nastopom kulturno umetniškega društva, trubači,… Nočitev.

3. dan:

Zajtrk, vožnja do jezera Peručac in ob 9.00 uri vožnja z ladjo v dolžini 52 km skozi kanjon Drine, ki velja za enega najlepših v Evropi. Ob 12.30 uri prihod v Višegrad in ogled slovitega mostu na Drini, ki ga je v začetku 16. stol. dal zgraditi Mehmed paša Sokolović, zaslovel pa je z Andrićevim romanom za katerega je prejel Nobelovo nagrado. Še sprehod skozi Andrićgrad oz. Kamengrad, ki so ga zgradili po predlogu Emirja Kusturice in pozno popoldan povratek domov.

CENA POTOVANJA:   295,00 EUR  /  min 45 oseb

V CENO JE VKLJUČENO:

avtobusni prevoz po programu

– cestnine, takse in pristojbine

– posebni davek za Hrvaško in Srbijo

– hotelsko – gostinske storitve po programu na bazi 1 x polpenziona in 1 x nočitve z zajtrkom v hotelu***

– srbski večer z večerjo ob glasbi

– degustacija žganja

– vstopnina za Drvengrad

– vožnja z vlakom

– lokalni vodniki

– vsi ogledi po programu brez dodatnih vstopnin

– vodenje vodnika z licenco

– nezgodno zavarovanje potnikov v času potovanja

– 22% DDV

– organizacija potovanja

DOPLAČILO:   – vožnja z gondolo Gold    9,00 EUR