Sicilija

Otok sonca, lepih plaž in bogate zgodovine.

Razgibana morska obala, gorata notranjost, veličastni vulkan Etna,odlična kulinarika in sicilijansko gostoljubje,…

Obiskali bomo mesto divjih strasti Palermo, Dolino templjev, ki je pod zaščito UNESCA, biser vzhodne obale Taormino s svojo spektakularno lego, simbol Sicilije Etno,…

1. dan: BENETKE – PALERMO

Zbor potnikov na letališču Marco Polo v Benetkah (po želji organiziran transfer iz Ptuja / Maribora do letališča) in polet letala po veljavnem voznem redu do Palerma. Po opravljenih letaliških formalnostih vožnja do Palerma in ogled živahne prestolnice: Normanska palača, mestna katedrala, trg Pretoria s slovito fontano, trg Bellini,… Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: PALERMO – AGRIGENTO – CATANIJSKA OBALA

Po zajtrku vožnja do Doline templjev, starogrškega mesta Akragas iz 5. stol.p.n.št., ki jo je Pindar opisal kot »najlepše mesto smrtnikov«. Sprehod med antičnimi templji, ki jih obkrožajo nasadi mandljevih dreves, nato pa vožnja do Catanije in ogled mesta. Nastanitev v hotelu na katanijski obali, večerja in nočitev.

3. dan: TAORMINA – ETNA – CATANIJSKA OBALA

Po zajtrku vožnja do vulkana Etne do višine 1900 m. Krajši sprehod po obronku manjšega ognjenika, od koder se ob jasnem vremenu odpira lep razgled na vzhodno Sicilijo in vožnja do Taormine, enega najlepših mest na Siciliji, ki je nastalo ob gori Tauro in slovi kot kraj s prijetno klimo, bujno vegetacijo ter umetnostno zgodovinskimi spomeniki, na čelu z grško – rimskim gledališčem in osrednjo palačo Corvai. Sprehod po zgornjem delu mesta skozi vrata Porte Messina, kjer se začenja glavna taorminska ulica Corso Umberto. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: SIRACUSE – BENETKE

Po zajtrku vožnja do Arhimedovega mesta Siracuse, ki je bilo v preteklosti najpomembnejše mesto v Sredozemlju. Sprehod po mestnih ulicah do starega dela mesta – otoka Ortigia in ogled Apolonovega templja, Arhimedovega trga, cerkve Sv. Lucije, Arethuzinega vodnjaka,… Vožnja do letališča in polet letala, po veljavnem voznem redu, do Benetk (po želji organiziran transfer proti domu).

CENA POTOVANJA:  650,00 EUR   /   min 35 oseb

 V CENO JE VKLJUČENO:

letalski prevoz po programu na relaciji BENETKE – PALERMO in CATANIA – BENETKE (vključena ročna prtljaga do 10 kg)

– letališke in varnostne pristojbine (točen izračun 8 dni pred odhodom)

– vsi avtobusni transferji na Siciliji

– hotelsko – gostinske storitve po programu na bazi polpenziona v hotelih*** (3x)

– vstopnina v Dolino templjev

– vsi ogledi po programu brez dodatnih vstopnin

– vodenje vodnika z licenco

– nezgodno zavarovanje potnikov v času potovanja

– 22% DDV

– organizacija potovanja

DOPLAČILO (po želji):

– enoposteljna soba                     70,00 EUR

– avtobusni prevoz do letališča Benetke in nazaj (min 35 oseb)    70,00 EUR

– vstopnine: Taormina 10,00 EUR, Siracuza 10,00 EUR

 

Doplačilo pri udeležbi manjšega števila potnikov – med 30 – 34 potnikov 50,00 EUR/na osebo, med 29 – 25 potnikov 90,00 EUR/osebo

 

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

 

POMEMBNO:
– vrstni red ogledov se lahko še prerazporedi po dnevih, vendar program vsebinsko ostaja enak oz. prilagojen voznemu redu.
– cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni tudi cena programa. V izogib višji ceni toplo priporočamo hitro prijavo.
– Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraj aodhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe in odpovedi letalskih prevozov. Skladno s pogoji letalskih prevoznikov, se sedeži na letalih lahko dodelijo tudi naključno, je pa možno sedeže izbrati in rezervirati vnaprej proti doplačilu.

 Program je bil izdelan po veljavnih cenah z dne 03.07.2023. Skladno z 876. členom Zakona o obligacijah si pridržujemo pravico do spremembe cene potovanja, če pride do spremembe cen prevoza, hotelskih in gostinskih storitev, deviznega tečaja ali drugega in, skladno z 878. členom istega Zakona ter 3. odstavkom 57. g člena Zakona o varstvu potrošnikov, pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi vsaj najmanjše število oseb, ki je potrebno za izvedbo potovanja oz. bomo potovanje izvedli pod popolnoma drugačnimi pogoji., kar bomo stranki sporočili  najkasneje 7 dni pred začetkom potovanja. Splošni pogoji in navodila za potovanje so sestavni del programa in s prejemom programa se potnik zavezuje, da je sprejel tudi splošne pogoje.

ŽELIMO VAM PRIJETNO POTOVANJE!